JOBB & LÖN

Att jobba som socionom är krävande. Att lönebilden kanske inte hänger med alltid är det många som är  överens om. jobb & lön socionom

Att jobba som socionom kräver mycket av dig som person, därför är det idag en stor diskussion i samhället kring lönerna för alla socionomer. Socionomerna är ju inte ensamma om att föra dessa diskussioner med fack och arbetsgivare, det är många yrkesgrupper som just nu är på tapeten gällande deras löner.

Något som man i branschen är överens om är att det ofta lönar sig att ta anställning via något av de bemanningsföretag för socionomer som finns på marknaden. Det är ofta ett uppskattat val som ger dig som socionom större flexibilitet i arbetslivet och möjlighet att arbeta på flera platser under kort tid. Detta är oftast uppskattat eftersom många idag inte trivs med att sitta på samma arbetsplats år efter år.

Är du intresserad av att börja jobba som socionomkonsult så rekommenderar vi att ni tar en funderare på i vilken bransch ni vill verka. Många bemanningsföretag är specialiserade på socionomer inom socialtjänsten och det är också där många hamnar. Tänk på att alltid undersöka vart du kan få bäst lön och en arbetsplats som du trivs med.